Vizes vb - Szállodaszövetség: nőttek a szállodák bevételei a világbajnokságnak köszönhetően

Fina - Vizes VB 2017, 2017.08.03

Az előzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban az egy évvel korábbinál, az átlagárak 20 százalékkal voltak magasabbak a vizes világbajnokságnak köszönhetően - mondta Kovács István, a magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Hozzátette: a szállodák csaknem teltházzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd - mondta.

A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a 2 margitszigeti Danubius hotel is teltház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt. A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest.

Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója elmondta: a bevételeik jelentős növekedését köszönhették a sporteseménynek. Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma I. és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak. A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban - tette hozzá Mácsai Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!