A 4iG 2,2 milliárd forint osztalékot fizet ki az idén

Gazdaság, 2021.04.29

A 4iG Nyrt. a rekord eredményeket hozó 2020-as üzleti éve utáni 2,212 milliárd forint osztalékot fizet ki a társaság közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóságának döntése alapján, a kifizetés időpontját a likviditási helyzet függvényében a jövőben határozzák meg - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A 4iG tavaly valamivel több mint 2 milliárd, részvényenként 22 forint osztalékot fizetett a 2019-es üzleti év után a részvényeseknek.

A társaság közleménye kiemeli, hogy az igazgatóság új taggal bővült, Pedro Vargas Santos David, a portugál alapkezelő csoport, az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezető partnere személyében.

A 4iG Nyrt. nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját 37,86 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd forint saját tőkével és közel 3,44 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el az igazgatóság.

Az elfogadott éves üzleti jelentés szerint a 4iG a kitűzött céljait maradéktalanul teljesítette, eddigi fennállásának legjobb üzleti eredményét érte el. A 4iG IFRS szerinti konszolidált üzleti eredményessége jelentősen javult, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a 2019. évi 4,075 milliárd forintról 5,047 milliárd forintra emelkedett.

A 4iG tőkehatékonysági mutatói közül 25 százalékkal 54 forintra emelkedett az egy részvényre jutó EBITDA, 41 százalékkal, 82 forintra nőtt az egy részvényre eső saját tőke.

Közleményük szerint a cég megbízásai 2020-ban az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a logisztika, a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de jelentős eredményeket ért el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is.

A 4iG csoportnál közvetett és közvetlen formában dolgozó foglalkoztatottak száma 2020-ban 48 százalékkal 924-re nőtt.

A 4iG 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára csütörtökön 625 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!