A 4iG előrejelzése szerint a 2019. évi eredményük nagyságrenddel meghaladja a tavalyit

Gazdaság, 2019.12.11

A 4iG Nyrt. előrejelzése szerint a 2019. éves eredménye várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt. A társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte tájékoztatóját a 2019-re várható IFRS szerinti konszolidált eredményéről.

A 4iG Nyrt. az idei évet illetően korábban nem tett közzé eredményvárakozásra vonatkozó előrejelzést, az eredmény azonban várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt.

A tájékoztatás szerint a 4iG Nyrt. értékesítési nettó árbevétele várhatóan meghaladja a 40 milliárd forintot, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) mutatója a 4 milliárd forintot, az adózott eredménye a 2,5 milliárd forintot.

Az igazgatóság felhívta befektetőinek, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőinek a figyelmét arra, hogy a tájékoztatással jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, az információk az igazgatóság jelenlegi megítélésén, és nem a társaság auditált éves beszámolóján alapulnak, így azok nem tekinthetőek végleges adatoknak.

A 4iG az előző három év veszteséges működését követően a 2018-as gazdasági évét nyereséggel zárta. A vállalat IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele tavaly 14 milliárd forint volt, az üzleti eredményességet mutató EBITDA 842 millió forint, 569 millió forinttal emelkedett 2017-hez képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!