A betonjavítás fontossága habarcs segítségével

Gazdaság, 2022.07.22

A cementkötésű foltjavítás szükséges és hatékony megoldásként szolgál a meghibásodott vagy lepattogzott betonszerkezetek megerősítésére.

Javítóhabarcs Cikkünkben megosztunk néhány hasznos és érdekes információt a javítóhabarcsok használatáról.

Mire való a javítóhabarcs?

A javítóhabarcsoknak betonjavítási funkciójukhoz tartósnak kell lenniük, és lehetővé kell tenniük, hogy a szerkezet úgy reagáljon a terhelésre, ahogyan azt tervezték. Emiatt olyan termékek szükségesek, amelyek kompatibilis rugalmassági modulussal bírnak. Emellett fontos, hogy olyan tulajdonságokkal is rendelkezzenek, amelyek maximalizálják a tartósságot, miközben rendkívül alacsony permeabilitást, magas lúgosságot és alacsony kloriddiffúziót kínálnak.

A Cemix kiváló minőségű javítóhabarcsai segítségével hatékonyan és könnyen gondoskodhatsz a betonfelületek javításáról!

A beton bár kemény, de nem elpusztíthatatlan anyag, amely bármilyen erőt károsodás nélkül kibírna. Csakúgy, mint az épület bármely része, a betonfelületek is folyamatosan ki vannak téve az időjárási és egyéb körülményeknek.  

Megelőzés és biztonság

A jó állapotú betonfelület a leginkább ellenálló a sérülésekkel szemben, ám a sérüléseket okozó tényezők folyamatos expozíciója végül repedést eredményezhet. Egy kis repedés a betonon tátongó lyukká válhat, ha nem ügyelünk rá. A víz, a hideg időjárás és az extrém súlyterhelés olyan tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a betonfelület további károsodásához. A sérült betonpadló azonnali javítása megakadályozhatja, hogy ez a kár továbbterjedjen.

A sérült betonfelület váratlan sérüléseknek teszi ki egy ilyen otthon lakóit. Egy kisgyermekes családi házban, vagy olyan otthonban, ahol idős emberek élnek, igen veszélyes lehet egy kis repedés figyelmen kívül hagyása a betonfelületen.  

Ez a repedés nemcsak tágul az idő múlásával, hanem előfordulhat, hogy valaki megbotlik benne és megsérül. Az is súlyos problémát okozhat, ha bizonyos járművek a sérült betonfelületen haladnak át, mivel ez közlekedési balesetekhez is vezethet. Ezért a sérült padló és egyéb betonfelületek megjavítása sokat segíthet a megelőzésben a biztonság és az egészség terén.

Szebb kinézet, jobb eredmény

Nem számít, milyen kicsi a sérülés a betonfelületen, a felület megjelenése megváltozik a repedés keletkezésének pillanatában. Ez pedig gyakran igen kellemetlen látványt nyújt, melyet legszívesebben eltakarnánk.

Üzleti környezetben a megjelenés fontos szempont, amire a vásárlók odafigyelnek. Egy látható repedés a betonfelületen pedig nem feltétlenül mutat jó képet egy ilyen vállalkozásról. Az emberek általában jobban érzik magukat a kifogástalan állapotú épületekben, és ez nagyban befolyásolhatja a vállalkozás sikerét is.

Látogass el a Cemix weboldalára és szerezz be hasznos építőanyagokat és egyéb kiegészítőket, melyekkel kijavíthatod otthonod hibát, hogy csodás és tartós végeredmény kapj!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!