A BIB az új uniós jelzáloghitel-irányelvekhez kötődő oktatási programot indít

Gazdaság, 2019.03.14

A fogyasztóvédelmet előtérbe állító, az új uniós jelzáloghitel-irányelvekhez kötődő oktatási programot indít a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tulajdonában lévő oktatási intézmény, a  Budapest Institute of Banking (BIB) - közölte a BIB az MTI-vel.

A közleményben kitértek arra: a BIB a közelmúltban partnerségi szerződést kötött a Moody's Analytics tanácsadó céggel, az együttműködés keretében indította el az intézmény a programot.

A BIB közleménye szerint az Európai Unió a legutóbbi pénzügyi válság tapasztalatainak tükrében új elvárásokat fogalmazott meg, és azok következetes számonkérésével akarja elkerülni a piaci szereplők felelőtlen hitelezési és hitelfelvételi magatartását.

Közölték: az új uniós jelzáloghitel-irányelvek (Mortgage Credit Directive, MCD) célja, hogy az ingatlanokhoz kapcsolódó hitelmegállapodások révén zökkenőmentesen működő uniós belső piac alakuljon ki. Az uniós direktíva megfelelő ismereteket és rendszeres, kötelező képzést vár el mindazoktól, akik ingatlanhitelezési tevékenységet végeznek, erre kínál képzési formát Budapesten a BIB, a Moody's Analytics és Nemzetközi Bankárképző közös angol nyelvű kurzusa.

A BIB nemrég a londoni tőzsde oktatási intézményével, a London Stock Exchange Group Academy-vel (LSEG Academy) is partnerségi megállapodást kötött. Ennek alapján a budapesti és a londoni tőzsdék oktatási intézetei idén három témakörben szerveznek kurzusokat a befektetői piacok szereplői, a banki-pénzügyi szektor vezetői és szakértői számára. Mindhárom szemináriumot a LSEG Academy oktatói tartják, akik az Egyesült Királyságban banki és nagyvállalati vezetői tisztségeket betöltő szakemberek.

A BIB tavaly, az első teljes oktatási évében 120 oktatóval állt kapcsolatban. A hagyományos banki, pénzügyi kurzusokra közel 900 hallgató iratkozott be és 2018 szeptemberében, a korábbi éveknél magasabb létszámmal indult el a brókerképzés is. A hatósági, illetve OKJ-s képzéseken 1200, kapcsolatban álló ügyfelekkel közvetlenül találkozó pénzintézeti munkatárs vett részt, emellett az e-learning oktatási formát több mint 6000 pénzintézeti munkatárs választotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!