A budapesti Eötvös úti víztorony felújítása kapta az Év Tetője ...

Gazdaság, 2021.07.03

A budapesti Eötvös úti víztorony felújítása - fémlemez tetőfedésének, díszműbádogos elemek és csapadékvíz-elvezetésének kiviteli tervezése - kapta az idei Év Tetője pályázat Aranyceruza díját, a pályázók Szathmáry Csilla, Szecskő Heléna és Tóth Emese voltak - közölte az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az idén 57 pályázat érkezett a díjra; a beküldött pályamunkákból huszonhetet tartott elismerésre méltónak a zsűri: hét nívódíjat, nyolc kategóriadíjat, három különdíjat adtak át, valamint Aranyceruza Vándordíjjal jutalmazták a legjobbnak ítélt szaktervezőt. Elismerő Oklevelet vehetett át kilenc pályázó.

A díjról közölték azt is, csaknem harminc évvel ezelőtt alapították az akkori vezetők azzal a céllal, hogy a szakmabeliek be tudják mutatni legújabb munkáikat és a minőségi és szép tetőknek legyen egy nyilvánosságot adó rendezvénye.

A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki tető vagy homlokzat építtetője, kivitelezője vagy tervezője (a tervező pályázata csak a kivitelezői pályázattal együtt beadva érvényes).

Pályázni az adott időszakban minden Magyarországon jogszerű engedélyek alapján megépült lakó-, köz-, ipari vagy mezőgazdasági épület tetőjével vagy homlokzatával lehetett, amelyeket 2019. január 1. és 2020. december 31. között adtak át - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!