A Cordia megvásárolta a lengyel Polnord ingatlanfejlesztő többségi részesedését

Gazdaság, 2020.02.12

A magyar tulajdonú Cordia International Zrt. lakóingatlan-fejlesztő 31,7 millió euró értékű tőkeemeléses tranzakció formájában megvásárolta az egyik legnagyobb lengyelországi ingatlanfejlesztő vállalat, a Polnord 63,7 millió darab részvényét, így a Cordia a lengyel vállalat szavazati jogainak több mint 65 százalékát birtokolja - közölte a magyar tulajdonú vállalat szerdán az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Cordia a közelmúltban névértéken 44 milliárd forint értékű kötvénykibocsátást hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában.

Futó Gábort, a Cordia International Zrt. alapítója és többségi részvényese hozzáfűzte: úgy döntöttek, hogy a kötvényprogram segítségével megszerzett források jelentős részét Lengyelországban használják fel, ahol vállalat már 2014 óta végez lakóingatlan fejlesztéseket a Cordia márkanév alatt. Lengyelország kulcsfontosságú piacot jelent a vállalatcsoport számára.

A Polnord a lengyel fejlesztők között az egyik legnagyobb telekvagyonnal rendelkezik, amely lehetővé teszi közel egymillió négyzetméter hasznos alapterület felépítését. A vállalat Varsóban, Gdanskban, Gdyniában és Sopot városában folytat beruházásokat, de számos más lengyelországi városban is rendelkezik ingatlanokkal és fejlesztési telkekkel. Az elmúlt közel 10 évben a vállalat évente átlagosan több mint 1000 lakást értékesített. A Polnord részvényeit 1999 óta jegyzik a varsói értéktőzsdén.

A Cordia a Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja. A Cordia eddig Magyarországon és külföldön 5500 lakást értékesített, több mint 4000 lakás építése jelenleg is zajlik, további több mint 5000 otthon fejlesztése pedig előkészítési szakaszban van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!