A Deutsche Telekom szerint a Huawei kizárása kárt okozna az európai 5G fejlesztésnek

Gazdaság, 2019.01.30

Lemaradna Európa a következő generációs mobil távközlési hálózatok telepítésében az Egyesült Államok és Kína mögött, ha a kormányok kizárnák a kínai Huawei Technologies Co. vállalatot a hálózati tenderekből - idézi a Bloomberg hírügynökség a Deutsche Telekom AG. (DT) német távközlési konszern egy belső, bizalmas munkaanyagát.

A legnagyobb európai távközlési szolgáltató vállalat, a DT nevük elhallgatását kérő szakemberei szerint a Huawei kizárása a hálózatépítési tenderekből legalább két évvel késleltetné az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok kiépítését.

A Huawei kizárása a hálózatépítési tenderekből az Egyesült Államok kezdeményezésére került napirendre német és más európai kormányzati döntéshozók körében biztonsági aggodalmak miatt. Az illetékes amerikai hatóságok állítása szerint a kínai hírszerzés kémkedésre tudja felhasználni a Huawei hálózati berendezéseit.

A Deutsche Telekom már több ezer mobil hálózati adatátviteli tornyában alkalmazza a Huawei berendezéseit, melyek a gerincét alkotják felhőszolgáltatásainak is.

A DT belső, bizalmas munkadokumentuma megállapítja, hogy az 5G mobil hálózati rendszert eleve a 4G infrastruktúrára kell felépíteni, ami viszont jórészt Huawei berendezésekből épült fel. Amennyiben tehát a Huaweit kizárnák a hálózatépítési tenderrkből az a meglévő berendezések eltávolításával sok milliárd eurós kárt okozna a vállalatnak.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-28/deutsche-telekom-is-said-to-warn-huawei-ban-would-hurt-europe-5g
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!