A Duna House csoport növelte árbevételét a harmadik negyedévben

Gazdaság, 2021.11.29

A Duna House (DH) csoport konszolidált árbevétele 2021. harmadik negyedévében 3,8 milliárd forint volt, ami az előző év azonos időszakához képest 72 százalékos növekedés - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A csoport tisztított core EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti tisztított nyeresége) 667 millió forintra emelkedett, a bővülés 47 százalékos éves összevetésben.

A cégcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: kimagasló első három negyedéves teljesítményével az ingatlanközvetítő vállalat 20 százalékkal meghaladta egész éves eredeti tisztított core adózott eredmény tervét, és várhatóan már az idén teljesíti az 5 éves üzleti tervében szereplő 2022-es célkitűzéseit.

Rámutattak, hogy a fejlődés mögött a lengyelországi dinamikus növekedés és a stabil hazai jelenlét áll.

A közleményben ismertetik, hogy a Duna House a lengyel terjeszkedést 2016 áprilisában indította el a Metrohouse ingatlanközvetítő hálózat felvásárlásával. A lengyel piaci jelenlétet 2 további akvizícióval (GoldFinance és ATG) és tudatos hálózatfejlesztéssel erősítette a cégcsoport, amelynek eredményeként már mintegy 100 ingatlanirodával, és több mint 1000 pénzügyi tanácsadóval van jelen Lengyelországban.

A Duna House Group növekedési motorját adó lengyelországi tevékenység jelentős profittermelővé vált az elmúlt időszakban. Az ingatlanközvetítési volumenek 30-50 százalékos és a hitelközvetítési volumenek 144 százalékos növekedésével továbbra is a DH legintenzívebben bővülő országának számít - közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a kimagasló első három negyedévi eredmények alapján a cégcsoport menedzsmentje tovább emeli nyereségre vonatkozó előrejelzését. A tisztított core EBITDA előrejelzését 2,2-2,4 milliárd forintra, a tisztított core adózott eredmény előrejelzését pedig 1,5-1,7 milliárd forintra emeli 2021-re.

A Duna House részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, hétfői záróára 440 forint volt. A papír legalacsonyabb árfolyama az elmúlt egy évben 338 forint, a legmagasabb 492 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!