A föld alá vitték a középfeszültségű vezetéket Mosonmagyaróvár környékén a madarak védelmében

Gazdaság, 2022.11.25

Az E.ON Hungária Csoport a föld alá vezette középfeszültségű hálózatát Mosonmagyaróvár környékén a túzokok és más nagytestű madarak szabad vonulása érdekében - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Mosonszolnok és Újrónafő között több mint 7 kilométer hosszon cserélték a légvezetékeket földkábelekre.

A mintegy 265 millió forint összköltségű madárvédelmi nagyberuházás a Magyarországon és Szlovákián átívelő Danube InGrid programban valósult meg, részben európai uniós forrásból, részben az E.ON Hungária Csoport finanszírozásában.

A közlemény idézi Haraszti Juditot, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte: minden újonnan épülő villamosenergia-hálózatuk a madarak számára biztonságos módon épül, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a már meglévők is madárbarátak legyenek.

A közleményben emlékeztetnek: az E.ON Hungária Csoport és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága évtizedek óta együttműködik a túzokvédelemben. A most megvalósuló Mosonszolnok-Újrónafő beruházással együtt már több mint 42 kilométeres, a túzokok élőhelyét érintő szakaszon lett akadálymentes az égbolt az E.ON Hungária Csoport szolgáltatási területén, a beruházások összértéke közel egymilliárd forint - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!