A Generali Csoport 3 milliárd eurót fektet be zöld és fenntartható kötvényekbe 2022-ig

Gazdaság, 2021.10.11

A Generali Csoport 3 milliárd eurót fektet be zöld és fenntartható kötvényekbe 2022-ig - ezt Philippe Donnet, a vállalatcsoport vezérigazgatója közölte a 2021-es EU Fenntartható beruházási csúcstalálkozón a társaság közleménye szerint, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-nek.

A csúcstalálkozó az Európai Bizottság által a fenntartható beruházások témakörében szervezett első rendezvény volt. A találkozót az új európai zöld megállapodás bevezetését követően szervezték meg, amelynek célja, hogy Európa 2050-re az első klímasemleges kontinenssé váljon. A rendezvényen minden résztvevőt arra kértek, hogy kötelezze el magát a kezdeményezés mellett, mely összhangban van az Európai Bizottság által meghatározott fenntarthatósági célokkal.

A Generali Csoport 3 milliárd eurós kötvénybefektetési kötelezettségvállalása összhangban van a vállalat új éghajlatvédelmi stratégiájával, amely szerint 2021-2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékű új zöld és fenntartható beruházást valósítanak meg - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!