A GVH horgászati nagykereskedő ellen indított vizsgálatot

Gazdaság, 2021.07.23

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a TOP-FISH 2001. horgászati nagykereskedővel szemben az ajánlott áraknál olcsóbban értékesítő viszonteladóinak feltételezett szankcionálása miatt - tájékoztatta a GVH az MTI-t pénteken.

Az eljárás során a versenyhivatal azt vizsgálja, hogy a vállalkozás és a vele együttműködő kiskereskedők közötti megállapodások torzíthatják-e a versenyt a magyarországi horgászati cikkek piacán.

A GVH felhívta a figyelmet arra, hogy a gyártók, nagykereskedők jogszerűen határozhatnak meg ajánlott fogyasztói árakat az általuk forgalmazott termékekre. A viszonteladók számára azonban ilyen esetben is biztosítani kell, hogy saját végfelhasználói áraikat szabadon, akár az ajánlott áraknál alacsonyabb szinten határozzák meg.

Az eljárás lefolytatására hat hónap áll a GVH rendelkezésére, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb hat hónappal meghosszabbítható. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette - hangsúlyozták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!