A GVH minden elnevezésen betiltotta a BrightWhite otthoni fogfehérítő szett reklámozását

Gazdaság, 2021.08.05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) minden elnevezésén betiltotta a BrightWhite otthoni fogfehérítő szett reklámozását - hívta fel a nemzeti versenyhatóság a figyelmet csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében, miután a forgalmazók a hatósági tiltások ellenére új honlapon és regisztrációs számmal tovább népszerűsítették a termékeket.

A közleményben felidézik, hogy a GVH 2021 februárjában - a fogyasztói károk megelőzése érdekében - vizsgálatának lezárultáig ideiglenesen megtiltotta a termék népszerűsítését.

A versenyhatóság ugyanakkor észlelte, hogy a cégek új honlapon, új EU-s termékregisztrációs számokon tovább folytatták a valószínűsíthetően jogsértően forgalmazott termék értékesítését.

A versenyhivatal kiemelte, a terméket a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván, ezért a versenyhatóság gyanúja szerint a hirdetések - egyebek mellett - hamisan keltik azt a benyomást, hogy a termék jogszerűen forgalmazható.

A versenyhivatal ezért - korábbi döntését kiterjesztve - megtiltotta az érintett vállalkozások számára az összes, bármilyen elnevezéssel vagy közösségi regisztrációs számmal forgalmazott BrightWhite otthoni fogfehérítő népszerűsítését az eljárás lezártáig, vagy az egészségügyi hatóság által is jóváhagyott forgalmazás megkezdéséig.

A közleményben a nemzeti versenyhatóság fokozott óvatosságra inti a fogyasztókat a vélhetően tisztességtelenül forgalmazott, és a közegészségügyi szervek által is betiltott termék megvásárlásával kapcsolatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!