A Henkel negyedéves profitja vártnál kisebb lett

Gazdaság, 2019.05.07

Elemzők által vártnál kisebb lett a Magyarországon is jelen lévő Henkel német háztartási vegyipari és kozmetikai konszern profitja és szerves árbevétele az első negyedévben - derül ki a cég MTI-hez kedden eljuttatott sajtóközleményéből.

A düsseldorfi székhelyű vállalat azt közölte, hogy az első negyedévi árbevétel nominálisan 2,8 százalékkal, 4,969 milliárd euróra emelkedett. Az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves (organikus) árbevétel 0,7 százalékkal nőtt, 4,970 milliárd eurót tett ki, ami azonban így is kevesebb a szakértők által várt 4,990 milliárd eurónál. A felvásárlásokból és befektetés-megszüntetésekből származó hozzájárulások mértéke 0,6 százalék volt. A valutahatások 1,5 százalékos pozitív hatással voltak az árbevételre.

Nyugat-Európában a szerves árbevétel 1,3 százalékkal csökkent. Kelet-Európa 6,5 százalékos növekedést ért el. Afrikában és a Közel-Keleten az árbevétel növekedése 13,5 százalék volt. Az észak-amerikai régióban az árbevétel növekedése 1,1 százalékot tett ki. Latin-Amerika 8,0 százalékos növekedést ért el, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig az árbevétel 8,8 százalékkal volt alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

A ragasztószergyártó üzletág árbevétele nominálisan 1,7 százalékkal, 2,039 milliárd euróra emelkedett. A Beauty Care (szépségápolás) üzletág árbevétele minimálisan csökkent, 965 millió euróról 960 millió euróra, a Laundry & Home Care (mosó- és háztartási tisztítószerek) üzletág bevétele nominálisan 6,3 százalékkal, 1,667 milliárd euróra nőtt.

A korrigált üzemi eredmény (EBIT) 5,6 százalékkal, 795 millió euróra zsugorodott.

A részvényarányos eredmény 6 százalékkal, 1,34 euróra csökkent, a szakértők jobb adatra, 1,37 euróra számítottak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!