A jegybank delegációja is részt vett a sanghaji Lujiazui Forumon

Gazdaság, 2019.06.19

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Matolcsy György elnök vezette delegációja részt vett múlt héten Kína egyik legrangosabb pénzügyi fórumán, a 11. alkalommal megrendezett Lujiazui Forumon, amely a minőségi gazdasági növekedésre és a nemzetközi pénzügyi központok jelentőségére fókuszált.

A jegybank MTI-nek küldött szerdai tájékoztatása szerint Matolcsy György előadásában technológiai innovációval és a fenntartható fejlődéssel összefüggésben a pénz és a pénzügyi rendszer 21. századi változásairól, irányairól beszélt, mint a minőségi gazdasági növekedés egyik fontos eleméről. Az elnök előadást tartott a Fudan Egyetemen is, a szolgáltatások változó szerepéről a digitalizált világban. Hszü Ningsenggel, a Fudan Egyetem rektorával megbeszélésen áttekintették az MNB-Fudan Egyetem-Corvinus Egyetem közös, 2019 februárjában elindult MBA programjának eddigi tapasztalatait, valamint a jövőbeni együttműködési lehetőségeket. Az elnök Liu Liangével, a Bank of China elnökével is tárgyalt - közölték.

Az MNB közleménye szerint a Lujiazui Forum Kína egyik legrangosabb pénzügyi fóruma, amelyet először 2008-ban rendeztek meg. A fórum célja a nemzetközi pénzügyi együttműködés elősegítése, a kínai piaci nyitás, valamint a pénzügyi reform támogatása. A platformot Sanghaj város pénzügyi központjáról nevezték el, a kezdeményezés egyik kiemelt célja pedig, hogy Sanghaj a fórum segítségével a világ vezető pénzügyi központjává váljon. A fórumot a kínai jegybank (People's Bank of China - PBOC), Sanghaj város önkormányzata, a Kínai Bank és Biztosítási Felügyeleti Bizottság (CBIRC) és a Kínai Értékpapír-felügyeleti Bizottság (CSRC) szervezte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!