A kerozin magasabb ára és a késések rontották a Lufthansa-csoport eredményét

Gazdaság, 2018.10.30

Az egyre dráguló kerozin, valamint az európai légtérben tapasztalt késések és ennek költségei miatt romlott a Lufthansa-csoport eredménye a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A német cégcsoport keddi, MTI-hez eljuttatott eredménykimutatása szerint a harmadik negyedévben a bevételek ugyan jól alakultak, 2 százalékkal 9,9 milliárdra bővültek, de a kiigazított üzemi eredmény 11 százalékkal 1,3 milliárd euróra csökkent.

A január-szeptemberi időszakban a Lufthansa-csoport taglégitársaságai közül a Lufthansa üzemi eredménye az egy évvel korábbihoz képest 4 százalékkal 1,3 milliárd euróra csökkent, az Austrian Airlines profitja 14 százalékkal 86 millióra esett, míg a Swiss 19 százalékkal 525 millió euróra növelte üzemi eredményét.

A Lufthansa-csoport eredményeiből kiderül, hogy bár kerozinra a cég mintegy félmilliárd euróval többet, összesen 4,4 milliárd eurót költött, ezt ellentételezte a bérköltségek 30 százalékos csökkenése. Erre a célra a német társaság 3,3 milliárd eurót fordított. A kerozin árának emelkedése, illetve a késések, és azok költségvonzata 1 milliárd euró plusz költséget jelentettek.

Előrejelzésében a Lufthansa változatlanul hagyta év végi prognózisát, amely szerint a bevételek továbbra is kicsivel a tavalyi szint felett alakulhatnak, az üzemi eredmény azonban elmaradhat a 2017-es szinttől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!