A köztársasági elnök kinevezte a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé Virág Barnabást

Gazdaság, 2020.06.23

Áder János köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökévé nevezte ki Virág Barnabást kedden Budapesten. Az erről szóló okiratot az államfő kedden adta át a Sándor-palotában.

Virág Barnabás jegybank-alelnöki kinevezésére Orbán Viktor miniszterelnök tett javaslatot június elején az államfőnek.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága június 9-i ülésén támogatta az új alelnök kinevezését.

Virág Barnabás eddig az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Bizottsági meghallgatásán az elmúlt évtized egyik legfontosabb gazdaságpolitikai eredményének nevezte a költségvetési és a monetáris politika közötti összhang megteremtését, mint fogalmazott, erre az összhangra lesz szükség a koronavírus-járvány következményeinek kezelésében. A monetáris politikai intézkedésekről szólva kitért arra, hogy a jegybank március közepe óta célzott lépésekkel, gyorsan stabilizálta a járvány hatására kialakult turbulens környezetet, és olyan új intézkedéseket hozott, amelyekkel a kilábalás során folyamatosan támogatni tudja majd a magyar gazdaság növekedésének helyreállását. Ezek közül kiemelte a Növekedési hitelprogram új konstrukciójának elindítását.

Az MNB korábbi alelnöke, Nagy Márton májusban lemondott. A most kinevezett Virág Barnabás mellett Patai Mihály és Kandrács Csaba tölt be alelnöki pozíciót a jegybankban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!