A kriptopénzpiac evolúcióját mutató jelzőszámok

Gazdaság, 2020.11.26

Mi alapján lehet eldönteni azt, hogy éppenséggel hol is tart fejlettség szempontjából a kriptopénzpiac? Mik azok a tényezők, mérőszámok és indikátorok, amelyekre támaszkodva pontos választ lehet adni a kérdésre?

Bitcoin A cikkben pontosan ezt fogjuk részletezni. Vagyis szám szerint hat olyan jelzőszámot vesézünk ki, amelyek tökéletesen rámutatnak a kriptopénzpiac evolúciójára.

A bitcoin árfolyam alakulása

Értelemszerűen a legelső kriptopénz, vagyis a bitcoin aktuális árfolyama megkerülhetetlen tényező a piac egészének alakulását tekintve. Kedvező kiindulópontot jelenthet egyébként, hogy az IBM vagy a Google is jelen van a piacon, mint egyfajta jelentős indikátornak tekintett részvények.

A kriptopénztárcák számának alakulása

A kriptopénz tárolása és a kriptopénzekkel történő kereskedés nem fog menni tárca nélkül. Ehhez mérten elképesztően sokat árul el a piac aktuális helyzetéről az, hogy miként is alakul a tárcák mennyisége.  

Ehhez mérten időről időre érdemes lehet vetni egy-egy pillantást a szolgáltatók által közölt statisztikákra, azon belül elsősorban a vezetői coinok tárcáira.

Teljes tőkeérték kérdésköre

Ehhez a tényezőhöz jön még pluszban a piaci kapitalizációs indikátor fogalma is, ahogyan a teljes érték szemügyre vétele is elképesztően hasznos lehet. Ezzel kapcsolatban egyfajta ökölszabály, hogy a kriptopénzekben álló tőke nagyságának mértéke tökéletesen rávilágít a piac fejlettségére.
Mennyien keresnek kripto témakörben a Google felületén?

Ennek a feltérképezéséhez a Google Trends lehet az egyik leghasznosabb eszköz. A platformon ugyanis tetszés szerint megtekinthető, hogy a releváns kulcsszavak iránti keresés mértéke milyen trendek mentén alakul. Minél inkább növekvő statisztikákat látunk, értelemszerűen annál fejlődőbb piacról beszélhetünk.

A kripto kereskedési volumen alakulása

Ezzel kapcsolatban az lesz a kulcskérdés, hogy mekkora összesített tőkével kereskednek az emberek. Ha ezt meg tudjuk állapítani, onnantól kezdve a kriptopénzpiac fejlődéséről is sokat megtudhatunk. Természetesen az arányok itt sem térnek el. Alapvetően minél komolyabb értékről beszélhetünk, annál fejlettebb és érettebb kriptopénzpiac körvonalazódik előttünk.

A kriptopénzek számának alakulása

Talán ez lesz az egyik legfurcsább kérdés, ugyanis ezen a téren sokkal inkább a csökkenő érték áll az érdekünkben. Hogy miért? Mert túlságosan sok lett az olyan projekt, aminek szinte teljesen értelmetlen a létezése, és szinte semeddig nem jutnak el.

Sokkal inkább az jelentené a kriptopénzpiac további fejlődését, ha a projektek száma mindössze néhány százas értékig redukálódna. Mégpedig lehetőség szerint úgy, hogy kizárólag az értelmes, konstruktív projektek maradnának meg.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!