A Magyar Bankholding csatlakozik a Mastercard globális zöld koalíciójához

Gazdaság, 2022.11.16

A Magyar Bankholding együttműködik a Mastercarddal a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésében, és csatlakozik a cég globális zöld koalíciójához, melynek fő célja 100 millió fa ültetése - tájékoztatta a pénzintézet szerdán az MTI-t.

Kiemelték: a bankcsoport az összefogás keretén belül szeretné felhívni a fiatalok figyelmét a fenntarthatóságra és a zöld pénzügyek fontosságára; a kampány a digitális kártyahasználatra ösztönzi a lakosságot.

A Magyar Bankholding idén nyáron fogalmazta meg fenntarthatósági, ESG Stratégiáját, amelyben fontos szerepet vállal a lakosság zöld pénzügyi nevelésében, valamint célul tűzte ki működése fenntarthatóvá tételét is - idézték fel.

Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója a közlemény szerint elmondta: fontosnak tartják, hogy saját vállalásaik mellett a lakossági ügyfeleiket is minél inkább a "zöld megoldások" felé tereljék.

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója megjegyezte, hogy a Magyar Bankholding közreműködésével több százezer emberhez érhetnek el.

A Mastercard "Priceless Planet" nevű koalíciója 2020 januárjában indult, a fizetéstechnológiai cég azt tervezi, hogy öt év alatt világszerte 100 millió fát ültetnek.

A koalíció tagjai közt szerepel például a Bank of America a kezdeményezést Magyarországon eddig az OTP Bank támogatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!