A Masterplast kötvényt tervez kibocsátani az MNB-programban

Gazdaság, 2019.09.09

A Masterplast Nyrt. kötvényeket tervez kibocsátani a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban (nkp) - tette közzé a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a Masterplast teljesítette a hitelminősítési eljárást, amit az MNB felkérésére a Scope Ratings GmbH végzett. A független nemzetközi hitelminősítő legfeljebb 6 milliárd forintnyi kötvény kibocsátásával számolt, amelynek eredményeképpen a kibocsátandó kötvények minősítése B+, ami megfelel az MNB kötvényprogram elvárásainak.

A Masterplast tervei szerint a kötvénykibocsátásra november végéig sor kerül, amiben szervezőként, forgalmazóként a Raiffeisen Bank támogatja. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvénypiacra - írják.

A jegybank július 1-jén indította el a vállalatoknak szóló növekedési kötvényprogramját: a vállalatok által forintban kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket vásárolhat meg a jegybank, vállalatcsoportonként maximum 20 milliárd forint értékben.

Az építőanyagokat gyártó vállalat az év első hat hónapjában 50,58 millió euró bevételt ért el, ami éves összevetésben 11 százalékos növekedés, 2,06 millió eurós adózás utáni nyeresége 21 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Masterplast 100 forint névértékű törzsrészvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 710 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 750, a legalacsonyabb 590 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!