A McDonald's Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

Gazdaság, 2019.02.15

Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald's Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald's a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald's éttermeket - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Scheer Sándor a Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa.

A tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le, pénzügyi feltételei nem publikusak.

A közlemény szerint a megállapodás újabb mérföldkő a McDonald's Corporation törekvésében, hogy helyi üzleti partnerekkel együttműködve felgyorsítsa a piaci növekedést, egymástól eltérő környezetekben segítse a globális fejlesztések adaptálását, ösztönözze az innovációt, valamint még közelebb hozza a márkát az általa kiszolgált helyi fogyasztókhoz és közösségekhez.

A közleményben Ian Borden, a McDonald's International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke elmondta: Scheer Sándor ingatlanfejlesztésben, építő- és vendéglátóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítménye ügyfél- és emberközpontú gondolkodással párosul, ezért biztosak abban, hogy a Magyarországon meglévő növekedési lehetőségeket felgyorsítja majd.

Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarország ügyvezető igazgatója végzi. Az ügyvezető igazgató szerint a DL-struktúrára való áttérés a legjobb pillanatban történik ahhoz, hogy segítségével felgyorsítsák a fejlesztéseket és innovációt, tovább modernizálják a márkát és a McDonald's magyarországi növekedésének újabb fázisába lépjenek.

A közlemény szerint a bejelentést szigorú értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. Felidézték azt is: 2015 májusában a McDonald's hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében, azóta több mint 4000 éttermet adtak franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald's magyarországi hálózata 89 étteremből áll, amelyek több mint 50 százalékát jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik.

A McDonald's a világ vezető étteremhálózata, amely 120 országban több mint 37 ezer egységgel van jelen. Jelenleg a McDonald's éttermek több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók franchise-átvevőként üzemeltetik világszerte. A McDonald's több mint 30 éve, a világ számos pontján több mint 80 országban alkalmazza sikeresen a DL tulajdonosi struktúrát, amelyben jelenleg körülbelül 6900 éttermet üzemeltet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!