A Mol igazgatósága osztalékfizetést javasol

Gazdaság, 2021.03.26

A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előterjesztési dokumentumban.

Figyelembe véve a 2020-as üzleti év eredményét, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a makrokörnyezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, az igazgatóság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy állítsa vissza az alap osztalékfizetést a korábbi évek tendenciájához hasonló szintre, miután a COVID-19 miatt tavaly osztalékkifizetésre nem került sor.

A Mol februárban közzétett gyorsjelentése szerint a járvány miatt a csoport eredményei romlottak tavaly 2019-hez képest, az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forint (2,05 milliárd dollár) volt.

A Mol részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. A részvény pénteken 2222 forinton zárt, történelmi minimuma 1007 forint, történelmi maximuma 3876 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!