A Nemzetközi Beruházási Bank bevezette első banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén

Gazdaság, 2020.03.23

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) bevezette első középlejáratú banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén - közölte az NBB az MTI-vel hétfőn.

A program lehetővé teszi az NBB számára, hogy különböző valutanemekben és lejárat szerint nyújtson kölcsönt, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít a kamatláb típusa, valamint az egyéb kibocsátási paraméterek kiválasztásában saját keretein belül - közölték.

A középlejáratú banki kötvényprogram (MTN) 1,5 milliárd euró maximális összegű.

A programon keresztül az NBB nemcsak irányadó kötvényeket tud majd kibocsátani a nemzetközi piacokon, képes lesz rugalmasan kihasználni a rövidtávú piaci lehetőségeket és zártkörű kibocsátásokat végrehajtani.

A tájékoztatás szerint a program elkészítésében a JP Morgan mint szervező és állandó kereskedő működött közre, öt másik pénzügyi intézettel: UniCredit Bank, ING Bank, Goldman Sachs, OTP Bank, Raiffeisen Bank. A programot az Euronext Dublinnál vezették be.

Közölték, a program növeli az NBB láthatóságát globális szinten és megteremti a további befektetői diverzifikációhoz szükséges előfeltételt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!