A Pénzügyminisztérium idén is díjazza a pénzügyi tudatosságot

Gazdaság, 2023.05.24

Június 15-ig várja az oktatási intézmények javaslatát a Pénzügyminisztérium (PM) a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra, amellyel a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket, pedagógusokat, valamint az egyedi eredményeket elérő diákokat díjazzák  -  mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A kormány 2017-ben fogadott el egy hétéves stratégiáját, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésére és ennek elsődleges célcsoportja a fiatalok, a középiskolások és egyetemisták, valamint azok a pedagógusok, akik ezt a tudásanyagot élményszerűen átadják a diákoknak.

A negyedik alkalommal meghirdetett Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra intézményfenntartók mellett iskolai szülői munkaközösségek terjeszthetnek fel jelölteket.

Balogh László az M1 Ma Reggel adásában elmondta, az elmúlt tíz évben kézzelfogható volt a fejlődés a pénzügyi tudatosság területén, jelentősen nőtt a bankszámlát használó fiatalok száma és körükben népszerű a készpénzmentes fizetés és az online vásárlás.

A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjakat szeptemberben adják át. A díj mellé pénzjutalom is jár: iskolák esetében 2 millió forint, a pedagógusok és diákok 500 ezer illetve 150 ezer forint jutalomban részesülnek - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!