A Pénzügyminisztérium várja a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj jelöltjeire

Gazdaság, 2020.11.27

Az előző tanévhez hasonlóan az ideiben is díjazza a tárca azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel pénteken.

Kiemelték: a koronavírus-járvány okozta gazdasági környezetben felértékelődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a válsághelyzet még nyomatékosabban világít rá, hogy a már iskoláskorban megszerezhető pénzügyi alapismeretek nélkülözhetetlenné váltak.

A kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében - emlékeztettek. Hozzátették: a stratégia szerves részét képezi a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj. Az elismerésre az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve a szülői munkaközösség tehet javaslatot 2021. május 31-éig. A beérkezett jelöléseket a pénzügyminiszter által felkért ötfős szakmai bizottság értékeli. A legjobbnak ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek, az intézményi kategória győztesének pedig 2 millió forint a jutalma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!