A Prologis erős ipari-logisztikai portfólióval rendelkezik Európában

Gazdaság, 2021.10.22

A Prologis Európában az idei év harmadik negyedévének végén 19,6 millió négyzetméternyi ipari-logisztikai létesítménnyel rendelkezett, ezen belül a közép-európai régióban a vállalat működési területe 4,5 millió négyzetméter, Magyarországon pedig 630 ezer négyzetméter volt - közölte a logisztikai ingatlanvállalat pénteken az MTI-vel.

A közép-európai régióban (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) a társaság portfóliójának kihasználtsági szintje 96,7 százalékon áll.

Ebben a régióban a bérleti tevékenység 243 840 négyzetméterre terjed ki, ezen belül 39 500 négyzetméternyi területre kötöttek új bérleti szerződést, 110 000 négyzetméternyi területnél pedig szerződést hosszabbítottak.

A közleményben ismertették: kilenc új fejlesztés indult, amelyek 174 730 négyzetméter nettó bérbe adható területet foglalnak magukban a Csehországban, Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Ezek közül hét spekulatív fejlesztés, amelyekkel a Prologis közvetlenül a növekvő ügyféligényre reagált.

A Prologis Európa egy 47 807 négyzetméter nettó bérbe adható területtel rendelkező épületet vásárolt meg Belgiumban, valamint kilenc földterületet, amelyek együttes mérete 285 898 négyzetméter, a területek részben Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban találhatóak.

A közlemény idézte Ben Bennatyne-t, a Prologis Europe elnökét, aki elmondta: erős európai portfóliójukat a pozitív bérletdíj-változás, az erős bérbeadási kedv és a megnövekedett kereslet támogatja, ami megfelelő környezetet biztosít az új földterületek bevonására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!