A SOLUS Capital már 2 milliárd forint tőkét helyezett ki a Digitális jólét programban

Gazdaság, 2021.01.12

Az MKB csoport tagjaként a SOLUS Capital tőkealap-kezelő már kétmilliárd forint tőkét helyezett ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális jólét programjában (DJP) - közölte az MKB Bank Nyrt. az MTI-vel kedden.

A mintegy 8 milliárd forint keretösszegű program a magas növekedési potenciállal rendelkező hazai kkv-k és startupok támogatását tűzte ki, amelyek a versenyképességüket erősítő és a program stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseket valósítanak meg - írták a közleményben.

A SOLUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2018 óta van jelen a kockázati tőkebefektetési területen, ahol a korai, növekedési, valamint érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztését kívánja felgyorsítani tőkebefektetés, szaktanácsadás, valamint szinergikus kapcsolatokkal.

Tőkejuttatást azok a cégek kaphatnak, amelyek olyan digitális fejlesztést hajtanak végre, amelynek hatására a velük üzleti kapcsolatban levő vállalkozások digitalizációs fejlettsége is erősödik.

Közölték: 2020 február óta tizenegy cég kapott a digitális innovációt támogató befektetést a SOLUS Capital közreműködésével.

A befektetésben részesülő cégek között megtalálható érintésmentes vendég érkeztetéssel, fogtechnikai laborok digitalizációjával, személyes diabétesz asszisztenssel, blockchain alapú termék nyomkövetésével és tanúsítvány validációjával, vagy tarifacsomagok használati szokások alapján történő összehasonlításával, online hitelezési platformmal, orvostechnológiai és oktatási digitalizációs platformmal, gammakésalapú orvostechnológiával, innovatív ügynökségi szoftvercsomaggal, építőipari digitális tereplogisztikával és adatbankkal foglalkozó vállalkozás is - írták.

Bánfi Zoltán, a SOLUS Capital vezérigazgatója a közleményben elmondta: terveik között szerepel további kockázati- és magántőke alapok felállítása a teljes vállalkozói ökoszisztéma tőkeági finanszírozásának elősegítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!