A vártnál kevésbé nőtt májusban a német ipari termelés

Gazdaság, 2022.07.07

Májusban az előző havinál és a vártnál is kevésbé nőtt az ipari termelés Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

A Destatis előzetes adatai szerint szezonális és naptári hatásokkal kiigazítva májusban a feldolgozóipari termelés reálértéken (árkiigazítással) 0,2 százalékkal nőtt az előző havihoz képest. Áprilisban már 1,3 százalékkal emelkedett az ipari termelés a márciusihoz képest.

A májusi német ipari termelés naptári kiigazítással 1,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A feldolgozóipari termelés (ipari termelés az energiaipar és az építőipar nélkül) 2022 májusában 0,6 százalékkal nőtt 2022 áprilisához képest, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva.

Az iparon belül a beruházási javak termelése 2,2 százalékkal nőtt. A fogyasztási cikkek termelése 0,9 százalékkal, az alapanyagok és félkész termékek termelése pedig 0,4 százalékkal csökkent.

Az energiatermelés 5,8 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző hónapban. Az építőipari termelés 2022 májusában 0,4 százalékkal volt magasabb, mint az előző hónapban.

A termelést valószínűleg továbbra is befolyásolja az elsődleges termékek, alapanyagok nagyfokú hiánya. Az ukrajnai háború miatt megszakadt ellátási láncok és a koronavírus-válság okozta folyamatos torzulások, például a kínai kikötők bezárása továbbra is nagy gondot okoz a megrendelések teljesítésében.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2022/07/PD22_285_421.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!