A vártnál nagyobb nyereséget termelt a Morgan Stanley a harmadik negyedévben

Gazdaság, 2019.10.17

A vártnál nagyobb nyereséget termelt a Morgan Stanley amerikai bankcsoport a harmadik negyedévben a kötvénykereskedelemből és az akvizíciós tanácsadói díjakból származó bevételek növekedésének köszönhetően.

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a hatodik legnagyobb amerikai bank csütörtökön kiadott gyorsjelentésében közölte, hogy nettó bevétele 10 milliárd 322 millió dollár volt a szeptember 30-án végződött három hónapban, éves összehasonlításban 1,6 százalékkal emelkedett.

Az adózott eredmény 2 milliárd 173 millió dollárt tett ki, 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A részvényesekre jutó nyereség 2 milliárd 60 millió dollár volt, 2018 harmadik negyedévéhez képest 2 százalékkal nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 1 dollár 27 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 1 dollár 17 centtel.

Elemzők 9,6 milliárd dolláros bevétel mellett 1 dollár 11 centes nyereségre számítottak a harmadik negyedévről.

A New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató kereskedési és értékesítési üzletágának bevételei 10,4 százalékkal 3 milliárd 445 millió dollárra nőttek. Ezen belül a kötvénykereskedésből származó bevételei 21,3 százalékkal 1,43 milliárd, a részvénykereskedésből származók viszont 1,4 százalékkal 1,99 milliárd dollárra süllyedtek.

A befektetési banki üzletág bevételei 5,2 százalékkal, 1 milliárd 535 millió dollárra kúsztak fel.

A New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben jelentősen emelkedett a Morgan Stanley árfolyama a vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetően, nyitás előtt másfél órával 4 százalékos nyereségben, 44,50 dolláron forogtak a részvények.

A Morgan Stanley vártnál jobb eredményeivel felsorakozott a többi amerikai nagybank - így a Bank of America, a JPMorgan Chase és a Citigroup - mellé, amelyek jelentősen rávertek tényadataikkal a nyomott várakozásokra a kereskedelmi feszültségek és a gazdasági növekedés lassulása által beárnyékolt harmadik negyedévben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!