A Vivre online lakberendezési áruház árbevétele tavaly 50 százalékkal nőtt

Gazdaság, 2021.03.22

A Vivre éves árbevétele tavaly 50 százalékkal 61 millió euróra nőtt, amelynek 8 százaléka Magyarországon realizálódott - közölte az online lakberendezési áruház hétfőn az MTI-vel.

A társaság a tavalyi adózott eredményét ugyan nem közölte, de arról beszámolt, hogy 2019-ben 41,47 millió eurós árbevétel mellett, 630 ezer eurós nyereséggel zárt, 2018-ban pedig 40,68 millió eurós árbevételt ért el, adózott eredménye pedig meghaladta a 270,94 ezer eurót.

A közlemény szerint tavaly a legnépszerűbb termékeik a bútorok voltak, amelyek a teljes eladás 37 százalékát tették ki, második helyen álltak 11,2 százalékkal a textíliák és a szőnyegek, ezeket követték 11 százalékkal az otthoni dekorációk és kiegészítők. Az online lakberendezési áruház 2020-ban több mint 500 ezer vásárlót szolgált ki.

Hozzátették, hogy a Vivre partnereinek (beszállítók és eladók) száma körülbelül 9850 vállalatra nőtt, ami 12 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A világjárvány alatt indította el a vállalat a Vivre Marketplace platformját, amelyen keresztül az eladók gyorsan hozzáférnek a Vivre online felületeihez. Egyelőre ez a megoldás csak Romániában érhető el, de idén várhatóan a további 8 országban, így Magyarországon is bevezetik, ahol a Vivre jelen van.

A Vivre Közép-Európa vezető online lakberendezési és dekorációs webáruháza. A 2012-ben, román vállalkozók által alapított vállalat kínálata 9 országban, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban és Görögországban érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!