A Vodafone megalakítja a technológia területén dolgozó nők szervezetét

Gazdaság, 2021.03.08

A Vodafone megalakítja a Women in Technology Hungary (WiTH) Egyesületet, amelynek célja, hogy olyan tudásmegosztó felületet hozzon létre, ami párbeszédet teremt a szervezet tagjai között, valamint inspirációt, mentorálást és szakmai támogatást nyújt a jövő női generációi számára - mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója hétfőn, a nemzetközi nőnapon online sajtótájékoztatón.

Az eseményen elhangzott, hogy az egyesülethez társalapítóként csatlakozik Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, valamint Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója és ügyvezetője.

Lukács Anita a WiTH programról elmondta, fontos, hogy legyen egy olyan fórum, ahol a technológia bármely területe iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt vagy akár pályamódosítás előtt álló nők egyszerűen juthassanak információhoz a szakmai terület lehetőségeiről és kihívásairól.

Hozzátette, az IT iparágban még mindig 15 százalék körül mozog a női vezetők aránya a világon. A Lenovoban ez a szám 20 százalék körül van, a társaság pedig arra törekszik, hogy a következő 5 évben érjék el a 25 százalékos arányt. A legnagyobb akadálya jelenleg a gyorsabb változásnak az, hogy a szakmát nagyon kevés nő választja, a Women in Technology Hungary Egyesület megalakulása pont ebben segíthet - tette hozzá a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Vodafone Magyarország által az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a technológiában tevékenykedő nők támogatására több nemzetközi példa létezik, Európa legnagyobb ilyen jellegű tech konferenciája a European Women in Technology a világ minden tájáról érkező, a technológiai szektorban tevékenykedő befolyásos és inspiráló nőket fogja össze egy előadássorozatban. Ugyanakkor kiemelték, hogy Magyarországon nem működik kifejezetten a nők technológiai szerepét erősítő program vagy szervezet, ezt az űrt kívánja betölteni a Vodafone Magyarország kezdeményezésére megalakuló Women in Technology Hungary Egyesület.

Közölték, az egyesület összhangban van a Vodafone globális céljával, hogy 2025-re a legjobb munkahellyé váljon a nők számára. Ennek elérése érdekében a szolgáltató azon dolgozik, hogy 2030-ig a vezetői pozíciók legalább 40 százalékát nők töltsék be a vállalatnál.

A Women in Technology Hungary Egyesület honlapja a www.womenintech.hu címen érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!