A Volkswagen 911 millió Porsche-részvény kibocsátására készül

Gazdaság, 2022.09.15

A Volkswagen konszern felügyelőbizottsága vasárnap ül össze a Porsche márka tőzsdei bevezetésének megvitatására a Reuters hírügynökséget tájékoztató belső vállalati források szerint.    A márka leghíresebb modelljének tiszteletére a Volkswagen 911 millió Porsche AG részvény kibocsátását tervezi.

A 911 millió részvény 455,5 millió elsőbbségi részvényre és 455,5 millió törzsrészvényre oszlik - olvasható a részvénykibocsátás honlapján. A tőzsdére csak az elsőbbségi részvényeket vezetik be.

A jegyzési sávra, a felértékelésre és az elfogadott nagybefektetőkre vonatkozó részleteket valószínűleg a hét végi találkozó után jelentik be - értesült a Reuters hírügynökség.

A Porsche SE, a Volkswagen legnagyobb részvényese viszont már elkötelezte magát, hogy megvásárolja a törzsrészvények 25 százalékát plusz egy részvényt, 7,5 százalékos felárral az elsőbbségi részvényekhez képest.

Több forrás szerint a potenciális befektetők számára rendezett bemutatók pénteken fejeződnek be, így a felsővezetők a hét végén megbeszéléseket folytathatnak, mielőtt a jövő hét elején megindítják a jegyzési folyamatot.

A hírügynökséget tájékoztató források szerint hétfőn teszik közzé a tőzsdei prospektust, a kibocsátás hivatalos bejelentését, amely után az intézményi és magánbefektetők megkezdhetik a Porsche részvényeinek jegyzését.

A Volkswagen és a Porsche elzárkózott a hírügynökségi értesülés kommentálásától.

A Porsche piaci tőkeértéke valószínűleg 70 és 80 milliárd euró között lesz a kibocsátási árfolyam alapján az egyik forrás tájékoztatása szerint. A HSBC pénzintézet legfrissebb heti elemzésében ennél sokkal alacsonyabbra, 44,5-56,9 milliárd euróra becsülte a Porsche piaci tőkeértékét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!