A közép-európai átlagon felül nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma Magyarországon

Gazdaság, 2018.03.09

A közép-európai átlagon felül, 8 százalékkal nőtt a Lufthansa-csoport magyarországi járatain az utasforgalom tavaly az előző évihez képest, a német légitársasági csoportot 1,75 millióan választották, amely rekordnak számít - közölte Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Antal Gábor elmondása szerint a legnagyobb mértékben, 17 százalékkal Afrikába nőtt a forgalom, amelynek oka elsősorban az alacsony bázis, vagyis az előző években alacsony volt a forgalom, emellett Marokkóba jelentősen élénkült a turista forgalom. Észak-Amerika felé 6,5, az unióba pedig 5,7 százalékos forgalombővülést mértek. A legnépszerűbb úticélok Magyarországról New York, Miami, Mexikó, Cancun, Genf, Barcelona, Johannesburg, Marrákes, Tokió és Sanghaj voltak.

Emellett átlagosan 8 százalékkal nőtt a beutazók száma is, Észak-Amerikából 12, Belgiumból és Svájcból 11-11, Olaszországból 6, Németországból 5 százalékkal érkeztek többen Magyarországra a Lufthansa járataival 2017-ben, mint egy évvel korábban.

Antal Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan bővítik a kapacitásaikat Magyarországon, elindul a napi hatodik járat Budapest és Frankfurt között, Debrecen és München között pedig heti három helyett öt járat érhető el. Idén egy hét alatt a Lufthansa cégei 178 járatot fognak üzemeltetni a magyar piacra.

Peter Pullem, a Lufthansa regionális vezetője azt hangsúlyozta, hogy 2017 rekord év volt a Lufthansa számára, mivel 130 millióra nőtt az utasforgalom (ebből 30 millió a diszkont, 100 millió a hálózatos légitársaságokon utazott), és ezzel újra a legnagyobb európai légitársasági csoport lett a német vállalatcsoport. Emellett első európai légitársaságként megkapták az ötcsillagos minősítést a Skytrax-től, és 29 év után megújították a cég arculatát is.

A régióban a cégcsoport légitársaságai 11,3 millió utast fuvaroztak, 5,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a járatok átlagos töltöttsége 76 százalék volt. Regionális szinten is Afrikába nőtt a legnagyobb mértékben, 27 százalékkal a forgalom. Erre az évre a régióban a Lufthansa 18 millió széket biztosít és hetente 1500 járatot fog indítani.

A Lufthansa-csoport (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings) 130 ezer munkavállalót foglalkoztat, flottája 728 gépből áll, amelyekkel 343 célállomásra repülnek. A társaság a 2017-es üzleti évre vonatkozó jelentését a jövő héten hozza nyilvánosságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!