Agrárminisztérium: köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak

Gazdaság, 2024.05.30

Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak, akik nevelnek, példát adnak, útmutatást nyújtanak, identitást formálnak és közösséget építenek, amiért nem lehetünk elég hálásak - közölte Nagy István tárcavezető a pedagógusnap alkalmából tartott elismerés átadási ünnepségen, csütörtökön az Agrárminisztériumban a szaktárca közleménye szerint.

Nőtt az agrárszakképzésben tanuló fiatalok száma. Az Agrárminisztérium fenntartásában működő iskolákban több mint 17 ezer diák tanul, a jövő agrár, élelmiszeripari, környezetvédelmi, vízügyi szakemberei és erdészei - írták a közleményben.

A miniszter kiemelte: Magyarország jövője és versenyképessége szempontjából meghatározó, hogy miként lehet a vidéken élők számára tanulást és megélhetést biztosítani, vonzó lehetőségeket kínálni. Ma az agrároktatás egyik legfontosabb feladata az olyan képességeknek a sikeres átadásában rejlik, mint a gyors alkalmazkodás, a folyamatos tanulás, a projektekben való gondolkodás, a hálózatok jelentőségének felismerése, vagy a technológiai sokszínűség alkalmazása - tette hozzá.

A tárcavezető szerint a pedagógusok nemcsak egy tantárgyat tanítanak, hanem életszemléletre is oktatnak. Megtanítanak elkötelezetten és megbízhatóan dolgozni, illetve általuk érezzük meg először a jól végzett munka édes örömét, amely lehet egy dicsérő szó vagy egy jó érdemjegy.

Kifejtette: a tanárokkal közösen azt vallják, hogy a jövőt nem lehet a tegnap tudásával építeni. Ezt valósítja meg a tárca abban a 162 intézményben és 285 feladatellátási helyen, amelyekben ma középfokú agrárszakképzés folyik. A beiskolázási adatok pedig egyértelműen jelzik, hogy egyre nagyobb az igény az agrárszakképzés iránt. A 2023/2024-es tanévben 5070 diákot vettek fel a tárca által fenntartott agrárszakképző iskolák valamelyikébe, ami több mint nyolc százalékos növekedés az előző időszakhoz viszonyítva - sorolta a miniszter.

Az ünnepségen Nagy István megbecsülését és elismerését fejezte ki valamennyi pedagógusnak, és külön köszönetet mondott azoknak a kollégáknak, akik az agrárszakképzésben dolgoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!