A tájékoztatás szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: 2017-ben az élelmiszeripar eredményes évet zárt. A nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar a 3232 milliárd forintos kibocsátásával a második legnagyobb értéket - 13 százalék - állította elő a 12 feldolgozóipari ágazat közül.
Ismertette: a vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány következetes stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről-évre nő a feldolgozottság mértéke is. Termelési értékben Magyarország az EU 28 országának rangsorában a 16., a V4-en belül a 3. helyet foglalja el. Hozzátette, a magyar agrárium termelési értéke 2015-höz képest 3 százalékkal nőtt.
Közölték, az Agóra konferenciát második alkalommal rendezték meg idén a Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében.
(MTI)
Véleménye van? Szóljon hozzá!