AM: a kormány kiemelten támogatja az élelmiszerek piacra jutását

Gazdaság, 2018.11.08

A kormány intézkedéseivel kiemelten támogatja az élelmiszerek piacra jutását, 2014 óta mintegy 230 milliárd forint támogatást kapott az élelmiszeripari szektor belföldi és uniós forrásból, ez pedig ösztönözte a beruházásokat is - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra szakmai konferencián csütörtökön Budapesten, az Agrárminisztérium közleménye szerint.

A tájékoztatás szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: 2017-ben az élelmiszeripar eredményes évet zárt. A nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar a 3232 milliárd forintos kibocsátásával a második legnagyobb értéket - 13 százalék - állította elő a 12 feldolgozóipari ágazat közül.

Ismertette: a vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány következetes stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről-évre nő a feldolgozottság mértéke is. Termelési értékben Magyarország az EU 28 országának rangsorában a 16., a V4-en belül a 3. helyet foglalja el. Hozzátette, a magyar agrárium termelési értéke 2015-höz képest 3 százalékkal nőtt.

Közölték, az Agóra konferenciát második alkalommal rendezték meg idén a Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!