AM: szigorodik az élelmiszerhamisítók büntetése

Gazdaság, 2019.07.08

Az Országgyűlés törvénymódosítása értelmében szigorodik az élelmiszerhamisítók büntetése, és nem tudnak többé a csalások után újabb és újabb cégek mögé rejtőzni - közölte az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A múlt kedden elfogadott szigorításra azért volt szükség, mert az élelmiszerek hamisítása megzavarja a piaci viszonyokat, kedvezőtlen helyzetbe hozza a tisztességes vállalkozókat és veszélyezteti a fogyasztók egészségét. Utóbbi védelme érdekében elengedhetetlennek nevezték a felderítési hatékonyság javítását, és a büntetések visszatartó erejének növelését.

A minisztérium szerint a Büntető Törvénykönyv módosítása hatékonyabb fellépését enged a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) speciális egységének, és a 8 milliárd forintból felépülő a laborkomplexum is támogatni fogja a felderítéseket - tették hozzá.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági stratégia egyik legfontosabb pillére, hogy az élelmiszerlánc termékei egészségesek, kiváló minőségűek és biztonságosak legyenek. Az AM minden eszközzel, a termőföldtől az asztalig segíti élelmiszerbiztonságot - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!