Amerikai importvámok - Londoni elemzők rontják globális növekedési előrejelzéseiket

Gazdaság, 2019.06.17

Londoni pénzügyi elemzők friss előrejelzései szerint a kínai-amerikai kereskedelmi konfliktus a világgazdaság egészében jelentősen rontja a befektetői hangulatot, és emiatt az eddig vártnál lassabb globális növekedés várható a következő két évben.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban ismertetett 37 oldalas új negyedéves világgazdasági prognózisában közölte: annak ellenére is csökkentette a globális hazai össztermék (GDP) növekedésére szóló becsléseit, hogy alapeseti forgatókönyve nem számol újabb amerikai importvámok bevezetésével a kínai-amerikai kereskedelemben.

A Fitch felülvizsgált előrejelzése szerint a világgazdaság növekedési üteme az idén 2,8 százalékra lassul a tavaly mért 3,2 százalékról. Ez változatlan prognózis, de a cég a 2020-ra szóló globális becslését 2,8 százalékról 2,7 százalékra rontotta, és 2021-re is ugyanilyen ütemű növekedést vár.

A globális átlagon belül a hitelminősítő Kínában az eddigi 6,1 százalék helyett 6 százalékos, az amerikai gazdaságban 1,9 százalék helyett 1,8 százalékos GDP-növekedéssel számol jövőre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!