Amerikai óriáscégnek szállít rendszámfelismerőt az OTT-One Nyrt.

Gazdaság, 2018.11.08

    Budapest, 2018. november 8. - Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems Inc. és Umojo parkolási technológiai szolgáltatókkal is megállapodást kötött az OTT-One Nyrt. - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint az együttműködések keretében mindkét vállalat megkezdi az Asura objektumfelismerő szoftverének - amelynek kizárólagos globális viszonteladója a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett OTT-One Nyrt. - integrálását saját rendszereikbe.

Az OTT-One Nyrt.-vel kötött beszállítói megállapodással a T2 Systems 2019-től kezdődően integrálja ügyfelei részére nyújtott szolgáltatáscsomagjába az Asura AI-alapú rendszámfelismerő megoldását.

A megállapodás alapján az Umojo az Asura által fejlesztett, teljesen automatizált parkolási menedzsment megoldásokat vásárol az OTT-One Nyrt.-n keresztül 2019-től kezdődően az USA teljes területére, 2019-ben legalább 500 ezer amerikai dollár értékben.

Az Asura Technologies objektumfelismerő, videóelemző rendszerére októberben szerzett kizárólagos, az egész világra kiterjedő viszonteladói jogot az OTT-One Nyrt., és titkosítási algoritmusokat is fejlesztett abba. Így a technológia minden értékesítése növeli a társaság eredménytermelő képességét.

A tájékoztatás szerint a mesterséges intelligencián alapuló szoftverrel típustól függetlenül bármilyen kamera képes lehet rendszámok, járműtípusok, fegyverek, szimbólumok, mozgásminták felismerésére.

Az Umojo-val kötött szerződés jelentősen hozzájárul már a jövő évi árbevételhez is, a T2 Systems-zel való együttműködésben még ennél is nagyobb az üzleti potenciál - mondta a bejelentésről Májer Bálint, az OTT-One vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke. A megállapodások egyben az Egyesült Államok parkolópiacára jelentenek belépést, amiben nagy a növekedési lehetőség, hiszen a rendszámfelismerő rendszerek lefedettsége az országban jelenleg csupán 15-20 százalékos - tette hozzá.

Az OTT-One Nyrt. 2017-ben 1,15 milliárd forint egyedi árbevételt ért el, az évet 111 millió forint adózott eredménnyel zárta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!