Áprilisban a vártnál jelentősebben nőtt az amerikai kiskereskedelmi forgalom

Gazdaság, 2022.05.17

Áprilisban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban az előző hónaphoz képest - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium kedden.

Az elemzők átlagosan 0,5 százalékos áprilisi kiskereskedelmi forgalomnövekedést vártak a márciusi 1,4 százalékos bővülés után.

Az Egyesült Államokban az autóeladások nélküli kiskereskedelmi forgalom 0,6 százalékkal emelkedett áprilisban a márciusi jóval nagyobb, 2,1 százalékos növekedést követően. Az autó- és üzemanyageladások nélkül számítva a kiskereskedelmi forgalom 1 százalékkal nőtt áprilisban márciussal összevetve, amikor 1,2 százalékos bővülést jegyeztek fel.

A ruházati cikkek értékesítése 0,8 százalékkal nőtt, a sport- és hobbicikkeké 0,5 százalékkal csökkent, az autókereskedők eladásai ugyanakkor 2,2 százalékkal bővültek márciushoz képest.

Éves alapon a kiskereskedelmi forgalom 8,2 százalékkal nőtt áprilisban, ami gyorsulás a márciusi 7,3 százalékos bővüléshez képest.

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás generálja a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadát, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!