Áprilisban lassult az építőipari kiadások növekedése az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.06.01

A vártnál és az előző havinál is kevésbé nőttek az építőipari kiadások áprilisban az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.

Áprilisban a vártnál kevésbé nőttek az építőipari kiadások az Egyesült Államokban: az előző havihoz képest 0,2 százalékkal szezonális kiigazítással 1,52 ezer milliárd dollár évesített összegre.

Az előző hónapban, márciusban 1,0 százalék volt a havi növekedés mértéke, áprilisra pedig 0,5 százalékost várt a piac.

Az Egyesült Államok bruttó hazai termékének mintegy négy százalékát adó építőipari kiadások 9,8 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisit, amit már erősen érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások hatása. Tavaly áprilisban 3,5 százalékkal csökkentek az építőipari kiadások az előző havihoz képest.

Áprilisban a privát építési kiadások 0,4 százalékkal nőttek az előző havihoz képest, kisebb mértékben a márciusi 1,5 százalékos havi növekedésnél. A lakásépítési kiadások 1,0 százalékkal nőttek áprilisban a márciusi 2,6 százalék növekedés után.

A nem lakásépítési kiadások, olyanok mint földgáz és olajkitermelési infrastruktúra építése, 0,5 százalékkal csökkent, a közlekedési infrastruktúra építésére fordított összeg 5,4 százalékkal esett vissza.
https://www.census.gov/construction/c30/c30index.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!