ÁSZ-elnök: az integritás megőrzése felértékelődött

Gazdaság, 2021.02.11

Az integritás megőrzése és a korrupció megelőzése felértékelődött a világjárvány idején - jelentette ki Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke videó üzenetében a hivatal kéthetes nemzetközi szemináriumának megnyitóján csütörtökön.

Kiemelte: az integritás a korrupció ellentétje, az integritással rendelkező szervezetek ellenállóak a korrupciós kockázatokkal szemben.

A rendezvény nyitónapján a számvevőszék honlapján elérhető összefoglaló szerint Oroszország, az Egyesült Arab Emírségek, Ecuador és Olaszország számvevőszékének elnöke is megosztotta gondolatait a résztvevőkkel írásban, illetve videóüzenetben.

A honlapon elérhető adatok szerint az eseményre 40 ország, mintegy 90 számvevőszéki szakértője regisztrált.

Az idei, ami egyben a nyolcadik alkalommal megrendezett szeminárium fő témaköre a mesterséges intelligencia felhasználása a korrupció megelőzésében, valamint a korrupció mérésének megbízhatósága.

A Domokos László által 2016-ban alapított Solidus-díjat idén Ivan Klesicnek, a horvát számvevőszék elnökének, Kocziszky Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa tagjának, valamint Sápi Ákosnak, az Ecoventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnökének adták át. A díj azoknak a természetes személyeknek adományozható, akik tevékenységükkel hozzájárultak az ÁSZ céljainak eléréséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!