Aszódi: pozitív az uniós bíróság döntése Paks II szempontjából

Gazdaság, 2018.07.12

Pozitív a Paks II. projekt szempontjából, hogy az Európai Unió Bíróságának határozata szerint az Egyesült Királyság támogatást nyújthat a Hinkley Point C atomerőmű építéséhez - mondta Aszódi Attila, a Miniszterelnökség államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A csütörtöki határozattal a bíróság jóváhagyta az Európai Bizottság korábbi határozatát, és elutasította Ausztria keresetét.

Az államtitkár hangsúlyozta: Ausztria nagyon hasonló érvelést használt a brit erőmű esetében, mint amit a paksi projekt elleni keresetében alkalmazott. Úgy fogalmazott: ebből arra lehet következtetni, hogy a paksi ügyben meghozandó uniós bírósági döntés nagy valószínűséggel pozitív lesz.

Aszódi Attila rámutatott: azért említik gyakran együtt a brit atomerőművet és a paksi projektet, mert ez kettő esett át a legutóbbi időben állami támogatási vizsgálaton, és az Európai Bizottság pozitív döntést hozott megvalósíthatóságukról és az állam beavatkozásáról.

A brit beruházás hamarabb indult, Ausztria 2015 júliusában támadta meg az Európai Bizottság döntését, és három évre volt szükség a mostani határozat meghozásához - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!