Átadták a forgalomnak a 62-es számú főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő szakaszát

Gazdaság, 2018.08.10

Átadták a forgalomnak a 62-es számú főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő 2,9 kilométer hosszú szakaszát, a fejlesztés európai uniós és költségvetési forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg - közölte a NIF Zrt. pénteken az MTI-vel.

Hozzátették, hogy a kivitelezést a Szabadegyháza 2016 Konzorcium (Soltút Kft. - S-útvonal Zrt.) végezte, nettó költsége pedig 3,16 milliárd forint volt.

A közlemény szerint a beruházás keretében új nyomvonalon, 2×1 sávos, lakóterületet elkerülő országos főút épült, ahol a járművek óránként 90 kilométeres sebességgel haladhatnak.

A beruházás eredményeként javul a főúthálózat burkolatának minősége, ami az elkerülő utakkal együtt egyenletesebb haladási sebességet tesz lehetővé. Gyorsabbá válik nagyobb városok elérhetősége a környező térségekből.

A közlemény idézte Kondrik Kornélt, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, aki kifejtette: az elmúlt években több ütemben fejlesztették a 62-es főutat.

Már hat éve használhatják az autósok a Perkátát elkerülő szakaszt, 2015 júliusára pedig elkészült a főút külterületi szakaszainak teljes körű rekonstrukciója és a Seregélyest elkerülő szakasz is. A jelenlegi fejlesztéssel vált teljessé a 62-es számú főút rehabilitációja - tudatták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!