Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit

Gazdaság, 2022.11.30

Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit szerdán Budapesten, 24 díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és  a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.

A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye, amely azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait, működtetőit szólította meg, akik helyt álltak a járvány miatt embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Idén főleg azon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését díjazták, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy fenntarthatóan működnek. Figyelnek az alapanyag beszerzésre, például, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerüljenek a vendégek elé, a környékről, fenntartható gazdaságból származó élelmiszer-termékeket szereznek be.

A versenyre tradicionális és modern stílusú, kisebb-nagyobb magyarországi éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák, kocsmák, hajók, cukrászdák, street food helyek, szállodák vendéglátóegységei, pincészetek, borászatok, irodai vendéglátóegységek, valamint magyarországi szálláshelyek nevezhettek. A versenyre 77 pályázat érkezett.

A gasztro terület kiemelt kategóriája idén az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022 volt, az elismerést a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem kapta.

A Hotel & Spa & Wellness területen a kiemelt kategória 2022-ben Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye volt, az elismerést a kétútközi Hotel Graefl Major nyerte el.

A két fő területen több díjat is kiosztottak, és közönségdíjakat is hirdettek. A nyertesek teljes listája a turizmusonline.hu oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!