Átadták az Aldi új hűtőraktárát Biatorbágyon - BŐVÍTETT

Gazdaság, 2021.06.24

Átadták az Aldi hatmilliárd forintból felépített hűtőraktárát Biatorbágyon; a beruházásnak köszönhetően eddig 70 új munkahelyet hozott létre az áruházlánc - mondta az Aldi Magyarország országos ügyvezető igazgatója csütörtökön, Biatorbágyon.

Bernhard Haider elmondta: a vállalat azon dolgozik, hogy minél több magyar termék kerüljön az áruházai polcára, amihez kapacitásbővítésre is szükségük volt. Hozzátette, hogy az új hűtőraktár 8800 négyzetméter, amely magába foglalja a hűtő-, az előhűtő és a mélyhűtő részlegeket. Mostantól a 140 méter hosszú és 80 méter széles raktár várja az új termékeket.

A cég országosan a logisztika területén 600 munkavállalót foglalkoztat - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.

Az Aldi közleményében arról is tájékoztatott, hogy az új ingatlannal megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása, ami 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz elérhetővé az Aldi magyarországi üzleteiben.

A vállalat az idén mintegy négy százalékkal bővíti termékkínálatát, több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel, a termékek fele magyar beszállítóktól érkezik.

Az üzletekben a hűtőpultok bővítésére és a pékségek bútorainak modernizálására mintegy 4 milliárd forintot fordítanak, hogy a szélesebb kínálatnak is elegendő helyet tudjanak biztosítani. A kereskedelem területén ebben az évben újabb 100 munkahelyet hoznak létre.

Az Aldi a magyar piacon 2008 óta van jelen, ma 148 üzlettel. Tavaly a cég adózott eredménye 11,5 milliárd forint volt a 2019. évi 7,3 milliárd forint után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!