Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten

Gazdaság, 2021.04.27

Átadták Budapesten a szoftverfejlesztő evosoft Hungary Kft. új székházát kedden, ezzel egy fejlesztési központba vonta össze budapesti tevékenységét a társaság, amely a Siemens Advanta stratégiai partnere. A csaknem 22 ezer négyzetméter alapterületű irodaházat a WING Zrt. építette.

Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstartégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az épület átadásán elmondta, a patrióta magyar gazdaságpolitika mindig nyitott lesz az olyan vállalkozások iránt mint az evosoft, ahol a magyar munkavállalók megtalálják a számításaikat, ahol versenyképes, termelékeny és viszonylag magas béreket fizetni képes munkahelyeken dolgozhatnak.

Az államtitkár szerint minden válság egyben lehetőség is, ezért a kormány a gazdaságvédelmi akciótervben és a gazdaság újraindítási tervben arra törekedett, hogy a magyar munkavállalóknak segítsen átlépni a jövő munkahelyeire. Erre szolgálnak például az Európában egyedülálló, a válság alatt indított informatikai képzések is.

Ennek is köszönhető, hogy a magyar munkaerőpiac nem került válságba, csupán átalakult: miközben kevesebben dolgoznak a még részben korlátozásokkal érintett ágazatokban, 33 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az informatikai szektorban - tette hozzá az államtitkár.

Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a WING Zrt. Magyarország vezető ingatlan vállalkozása, amely belföldön több mint 1 millió négyzetméternyi épületet fejlesztett, több mint 500 ezer négyzetméter pedig fejlesztés alatt áll.

A WING Zrt. egyik speciális tudása abban rejlik, hogy tech-cégeknek hoz létre komplex székházakat, a Telekom és az Ericsson székháza mellett ebbe a sorba illeszkedik az evosoft Hungary Kft. széháza is - közölte a vállalat elnök-vezérigazgatója.

Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, számos lehetőséget rejt magában, hogy az innováció és az informatika bölcsőjében a budapesti Infoparkban folytathatják tevékenységüket.

Az evosoft közleménye szerint az innovatív, hatemeletes akadálymentesített irodaház csaknem 22 ezer négyzetméter alapterületű, amelyből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 19 400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat, kutató laborjaikat. Az evosoft Hungary Kft. több 1400 embert foglalkoztat, a cég tavalyi árbevétele tisztán szoftverfejlesztésből meghaladta a 27 milliárd forintot.
(MTI)

Galériánk

Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten Átadták az evosoft Hungary Kft. új székházát Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!