Átadták az Év projektmenedzsere díj 2015. évi elismeréseit

Gazdaság, 2015.11.03

Balaton László, az Erste Bank Hungary projekt portfólió menedzsment osztályának vezetője kapta a 2015. évi Év projektmenedzsere díjat a devizahiteles elszámolási projektért, különdíj elismerésben részesült Benkei Sándor, az Óbuda-Újlak Zrt. műszaki igazgatója a győri Audi, a kecskeméti Mercedes-Benz, valamint a Miskolcon létrehozott Takata légzsákgyár első telephelyének létrehozásáért.

Az elismeréseket kedden adták át Budapesten a nemzetközi projektmenedzsment naphoz kapcsolódóan.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a pályázat fővédnöke kiemelte, hogy a projektmenedzsmentnek létfontosságú szerepe lesz a jövő gazdasági versenyében, a siker a versenyszférában és a közszférában azon is múlik, sikerül-e megtalálni a hatékony utat a kijelölt célok mellé.

A miniszter ismertette, hogy nemzetközi előrejelzések szerint a projektmenedzserek egyre keresettebbek lesznek a piacon, a következő években ebben a szakmában több tízmillió új álláshely létrejöttével számolnak a világon.

Varga Mihály kitért arra, hogy a vállalkozók, a vállalatok és a menedzserek sikeres munkájának is köszönhetően a magyar gazdaságnak egyre kedvezőbbek a jövőbeli kilátásai. Tavaly a bruttó hazai termék 3,7 százalékkal bővült, ezzel jócskán felülmúlta az uniós átlagot, a múlt évi GDP-arányos beruházási ráta elérte a 21,7 százalékot, és 25 éve nem volt olyan magas a munkában állók száma, mint a legutóbbi hónapokban.

A magyar gazdaság feladataival kapcsolatban Varga Mihály kiemelte, hogy a kormány előrelépést kíván elérni az uniós támogatások igénybevételének felgyorsításában, a hitelezési aktivitás növelésében, a rugalmasabb munkaerőpiac kialakításában, a beruházások, a lakásépítések ösztönzésében.

Felidézte, hogy 2014-2020 között 12 ezer milliárd forint uniós fejlesztési forrás érkezik Magyarországra, ennek 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítja az ország, ez minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programjának megvalósítását teszi lehetővé.

Köszöntőjében Varga Mihály miniszter gratulált a tavalyi Év projektmenedzsere díj nyertesének, Kovács Endrének, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) főosztályvezetőjének, aki az idei nemzetközi megmérettetésen harmadik helyet szerzett a digitális átállás projekttel ausztrál és dél-koreai projektmenedzserek mögött.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke kiemelte, hogy a projektmenedzsment mára önálló tudománnyá fejlődött, és Magyarországon is egyre több szakember rendelkezik a nemzetközi projektmenedzser minősítés különböző fokozatával.

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és több szakmai szervezet által működtetett Projektmenedzsment Kiválóság Tábla az idén áprilisban hirdette meg a díj elnyerésére szóló pályázatot, amelynek döntőjébe nyolc jelölt jutott, közülük választották ki a nyerteseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!