Az ACPS Automotive Kft. konzorciumban 1,89 milliárd forint uniós támogatást nyert beszállítói lánc fejlesztésére

Gazdaság, 2020.10.20

Beszállítói lánc fejlesztésére nyert az ACPS Automotive Kft. konzorciumban 1,89 milliárd forint európai uniós támogatást, infrastrukturális, informatikai és szervezetfejlesztésre, valamint gyártó eszközök beszerzésére, a beruházás értéke 3,79 milliárd forint - közölte a konzorcium vezetője, az ACPS Automotive Kft. hétfőn az MTI-vel.

A forrást a Széchenyi 2020 programban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) beszállítók és beszállítói integrátorok támogatására kiírt pályázatán nyerték.

A projektben az ACPS Automotive Kft. mellett, két meglévő beszállítója, a LUX Kft. és a Miga-Metall Kft., valamint a Szigeti Group Kft. vesz részt.

A német tulajdonú, Magyarországon csaknem 1000 embert foglalkoztató ACPS Automotive Kft. a nagy autógyárak beszállítója, elsősorban vonóhorgot gyárt. A mostani projektben azok a magyar vállalkozások vesznek részt, amelyek műanyag, illetve fém alkatrészeket szállítanak be az ACPS Automotive Kft. által gyártott vonóhorog összeszereléséhez.

A LUX Kft. állítja elő a műanyag alkatrészt, a mostani fejlesztésben az ehhez szükséges új gyártócsarnok építését és új gépek beszerzését vállalta. A Miga-Metall Kft. és a Szigeti Group Kft. szállítja be a fém alkatrészeket, a pályázatban előbbi új üzemcsarnok építését, utóbbi pedig CNC-gépek vásárlását vállalta.

Az ACPS Automotive Kft. a beszállítók által legyártott részelemek összeszerelését és a vonóhorgok gyártását végzi. Mindezek miatt a projektben hegesztőrobotokat szereznek be és megmunkáló központot létesítenek. A cégnél az Ipar 4.0 jegyében olyan szoftverfejlesztést hajtanak végre, amely hatékonyabbá teszi a gyártást és a leállás miatti kiesés kiküszöbölését is segíti.

A projekt megvalósítása a konzorciumi tagoknál együttesen mintegy 20 új munkahelyet teremt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az ACPS Automotive Kft. a 2019-es lezárt üzleti évben nettó 8,67 millió euró árbevételt ért el, ami 3,94 millió euróval meghaladja az egy évvel korábbit. A vállalat tavaly 9,86 millió euró adózott eredménnyel zárt, míg 2019-ben a nyeresége 9,12 millió euró volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!