Az Air7 brand tulajdonosa pert indít a GVH-val szemben

Gazdaság, 2022.12.07

Az Air7 vitamincsalád védjegytulajdonosa pert indít a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) szemben, mert szerinte a hatóság alaptalanul bírságolta meg - közölte a forgalmazó az MTI-vel szerdán.

A versenyhatóság által indított eljárásokban érintett Green Splid SRL-nek és a Kalibra Innovatív Kft.-nek annak ellenére kellene bírságot fizetnie, hogy nem forgalmazták azt a készítményt, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábban betiltott - írták. Hangsúlyozták, hogy az általuk jelenleg is forgalmazott Air7 termékek minősége kifogástalan, a termékek összetétele, hatása nem is volt soha eljárások tárgya.

A közlemény szerint a Green Splid SRL és a Kalibra Innovatív Kft. 2022 tavaszán vásárolta meg az Air7 termékek forgalmazásának jogát a SIREN7 Kft.-től, amely elhallgatta, hogy versenyfelügyeleti eljárás alatt áll. A termékcsaládhoz tartozó, tüdővitaminként reklámozott, a hatóságok által kifogásolt terméket a SIREN7 Kft. hirdette, de már ők sem árusítják, felszámolás alatt állnak. A két társaság ezért nem csak a GVH határozatát támadja meg, de egyúttal elhatárolódnak a SIREN7-től is. Hozzátették, hogy a hatóságokkal folyamatosan együttműködtek, miután rájöttek arra, hogy a "cégcsoport szándékos megtévesztése miatt sodródtak bele az eljárásokba".

Az "Air7 a tüdő vitaminja" márkanevű termék forgalmazását a Nébih júliusban tiltotta meg. Vizsgálatuk szerint az étrend-kiegészítő nem járul hozzá a tüdő egészségéhez, bár a jelölése ezt állította. A GVH később az Air7 korábbi és jelenlegi forgalmazóit is megbüntette, mivel bizonyítatlan állításokkal, jogszerűtlen reklámmódszerrel és szakhatósági regisztráció nélkül hirdették a termékeket - olvasható a határozat indoklásában. A bírság összege összesen 60,5 millió forint.

A Green Splid Kft.-re kirótt bírsággal a cég nem ért egyet, mert ez a vállalkozás csak védjegytulajdonos, nem forgalmazó. A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL cégek tulajdonosai ezért a GVH határozatát bíróság előtt megtámadják - írták közleményükben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!