Az Alteo értékesítette egyik leányvállalatát a BorsodChemnek

Gazdaság, 2021.03.03

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. adásvételi szerződést kötött leányvállalata, a BCTherm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. 98 millió forint összegű jegyzett tőkéjét megtestesítő üzletrész tulajdonjogának átruházásáról a BorsodChem Zrt. részére - közölte az Alteo szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a BC-Therm az Alteo egyik konszolidációba be nem vont leányvállalata, amely még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a BorsodChem gőzigényét kiszolgálja.

Az adásvételi szerződés aláírásával a felek az általuk a kazántelep létesítését követően megkötött hosszútávú hőszolgáltatási és kapacitáslekötési szerződésben vállalt kötelezettségüknek tesznek eleget, amelynek értelmében a BorsodChem vállalta a BC-Therm üzletrészének megvásárlását a szerződésben meghatározott határidőre.

A BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga az adásvételi szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni az új tulajdonosra, a BorsodChem-re.

A megkötött adásvételi szerződés nem érinti az Alteónak a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységét, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az Alteo biztosítja - olvasható a társaság közleményében.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 1200 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb árfolyama 1260 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!